ВЕСТИ МАКЕДОНИЈА

Директорка и градоначалник издавале под кирија училишни простории??

ECA

Велешката полиција поднесе кривична пријава против Л.Т.(63) од Чашка за сторено кривично дело „злоупотреба на службена положба и овластување” и против Г.П.(47) од Велес за сторено кривично дело „несовесно работење во службата”.

За временскиот период од 25.04.2016 до 17.07.2017 година првопријавената, како директор на основно училиште „Тодор Јанев” во Чашка, без добиена согласност од општина Чашка и Министерството за образование и наука, склучила договор за сместување на работници од Градежно друштво од Скопје во ученичкиот дом кој функционира во состав на училиштето.

Loading...

Related posts