ЖИВОТ

Драма во река: Брзаците го носеа девојчето, таткото скокна по неа иако не знаеше да плива

ECA
На реката Уна близу тврдината Острожац за малку ќе се случеше трагедија, но за среќа и благодарение на присебноста и храброста на еден капач.

12-годишно девојче почнало да се дави, а потоа во вода скокнал и нејзиниот татко Ирфан кон не знаел да плива.

И така настанала вистинска драма зошто брзаците ја влечеле.

Меѓу првите кои храбро скокнале во реката бил и Мустафа Хускиќ од Цазин. Да не бил Мустафа, неговиот пријател Санел Делиќ и уште неколку капачи веројатно и двајцата ќе го изгубеле животот.

Кога на брегот го извлекле девојчето било без свест, а нејзиниот татко го оживувале 7 минути. Граѓаните се бореле и се избориле за двата животи, и самите ризикувајќи.

 извор: сител
Loading...

Related posts