vesti24.mk
ЗАБАВА

Емина Јаховиќ со години го криела нејзиното вистинско име – вака се вика навистина

ECA
Кога пред една деценија се појави на естрадната сцена, девојката од Нови Пазар сакаше да биде што поефектна. Затоа одлучила да избере уметничко име кое ќе биде универзално во целиот свет.

Наместо Емилија, како што вистински се вика, на јавноста ѝ го претставила името Емина Јаховиќ, додека во личните документи сѐ уште стои нејзиното вистинско име кое го добила по раѓањето. Пејачката никогаш не зборува за ова, веројатно сметајќи дека не е важно за нејзината публика.

Иако на Википедија јасно стои целосното нејзинот име Емилиј Емина Јаховиќ Сандал.

Loading...

Related posts