ЖИВОТ

Емотивно видео: Човекот кој спасил 669 деца во холокаустот ги среќава истите деца по 50 години

ECA

Николас Винтон е човекот кој успеал да спаси 669 Еврејски деца во тогашна Чехословачка од логорите во Нази и да ги пренесе во Велика Британија.

Во ова видео Николас Винтон седи во публика без да знае дека околу него седат еврејските деца од Чехословачка, кои ги спасил пред 50 години.

Тој со солзи во очите неможе да си поверува дека околу него седат возрасни луѓе кои до пред 50 години биле беспомошни деца.

He saved 669 children from the Holocaust – now watch the audience when his secret is revealed.

Posted by Newsner.com on Thursday, 10 August 2017

Loading...

Related posts