ВЕСТИ МАКЕДОНИЈА

Европа го бара Николовски да биде амбасадор во Брисел

ECA

Педесет и четири пратеници од 22 европски земји во парламенарното собрание на Советот на Европа преку писмена декларација побараа македонската влада да не го блокира упатувањето на Александар Николоски за амбасадор во Европската унија.

„Загрижени сме од сознанието дека Владата прави обиди да го спречи Николоски да ја преземе неговата позиција како Амбасадор и шеф на Мисијата на Република Македонија во Европската Унија…Ние сме убедени дека тој ќе биде одличен претставник на Македонија во ЕУ во Брисел и ќе го забрза процесот на интеграција во Унијата“, стои во Декларацијата.

Loading...

Related posts