vesti24.mk
СВЕТ

Европарламентот одобри укинување на сезонското сметање на времето

ECA

Европскиот парламент денеска го одобри предлогот за укинување на летното и зимското сметање на времето, но конечната одлука за тоа треба да ја донесе Европската комисија.

Европратениците бараат Европската комисија да го поддржи ваквиот предлог, која досега се залагаше за задржување на сезонското сметање на времето.

– Многу сум задоволен што по неколку години дискусии на ниво на Комитетот во Европскиот парламент, од кои јас сум единствениот член од Ирска, предлогот беше дебатиран и изгласан денеска во Парламентот, изјави европратеникот Шон Кели.

Тој  побара од Европската Комисијата да излезе со препорака да се стави крај на менувањето на времето двапати во текот на една година.

Loading...

Related posts