vesti24.mk
БАЛКАН ВЕСТИ МАКЕДОНИЈА

Граѓаните на Македонија и БиХ од утре ќе можат да патуваат само со лични карти

ECA

Договорот меѓу Советот на министри на БиХ и Владата на Република Македонија за условите за патување на државјаните од двете земји стапува во сила од утре, 1 декември.

Договорот меѓу Советот на министри на БиХ и Владата на Република Македонија за условите за патување на државјаните од двете земји стапува во сила од утре, 1 декември, кога граничните премини граѓаните од двете држави ќе можат да ги преминат со лична карта.

Документот го потпишаа министрите за надворешни работи на БиХ и на Македонија, Игор Црнадак и Никола Димитров на 12 март годинава, соопшти босанското МНР.

Тогаш е регулирано дека Договорот ќе стапи во сила 30 денови по приемот на последниот писмен извештај дека се исполнети внатрешните законски процедури.

Последната потврда на Министерството за надворешни работи на БиХ е примена во Амбасадата на Република Македонија на 23 октомври и како датум за стапување во сила на Договорот е утврден 1 декември 2018 година. /МИА

Loading...

Related posts