ВЕСТИ МАКЕДОНИЈА

И оваа ноќ се тресеше земјата во Охрид, преку 1.200 земјотреси

ECA

Изминатата ноќ имаше неколку земјотреси во Охридско, но со помал интензитет.

Последниот потрес е регистриран во мугри, со чачина од 2,6 степени според Рихтер, на длабочина од 0 километри.

Претходно имаше потреси од 3,3 степени според Рихтер, на длабочина од 1 километар, па 3,2 според Рихтер, на длабочина од 2 километри, 3 степени на длабочина од 2 километри.

Веќе три недели тлото се тресе, а досега имаше преку 1.200 потреси.

Loading...

Related posts