МАКЕДОНИЈА

Инцидент во Собранието

ECA
Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ попладнево ја окупираа повторно говорницата во Собранието и бараа да се тргне обезбедувањето, а Талат Џафери да им даде пауза. Претходно, тие беа на пауза на барање на опозицијата и по само десет минути работа повторно побараа еден час пауза.

Талат Џафери му нареди на обезбедувањето да се повлече од говорницата, а пратениците на ВМРО-ДПМНЕ се повлекоа на своите места.

Претходно, како што рече Талат Џафери, недозволиво е што пратеник на ВМРО-ДПМНЕ сакал да му ја одземе картичката.

извор: либертас

Loading...

Related posts