БИЗНИС

Kилограм чини 100.000 евра, се гледа како бизнис на иднината

ECA

Милош Богдановиќ од Србија собира и пчелин отров за кој фармацевтите богато плаќаат.

Тој лечи различни болести, па дури и рак.

Оваа лековита состојка чини од 20.000 до 100.000 евра за килограм.

Oд него се прават лекови за реума, кардиоваскуларни болести, а силно влијае и на ќелии кои се заболени од рак.

И на светскиот пазар овој отров е потребен, а во Србија малку го собираат.

За само еден грам отров се потребни 90.000 убоди од пчели. Богдановиќ вели дека пчелин отров се собира од пчели кои имаат од 18 до 21 ден.

фактор.мк

Loading...

Related posts