vesti24.mk
СВЕТ

Кинезите си градат свои Хаваи

ECA
Кога ќе се каже кинески Хаваи луѓето мислат на рајски остров на југот на Кина. Но, не само природните убавини на провинциите Хаинан и градовите Саниа и Хаико, само она што на посетителите им западнува во око. Спектакуларните нови хотели и комплекси за забава ги има насекаде.

„Дизајнот стана клучен и многу важна одлука во новите проекти кои се појавуваат на пазарот“, изјавил за Си-Ен-Ен архитектот Скот Миклбаст, чија фирма ја проектира зградата на Хаинан од 2005 година.

„Клучно е да се пронајде она што вас ве издвојува од другите“, дополни тој.

Еден од пректите од кои најмногу се очекува се наоѓа во централниот дел на островот, кој ќе биде цел комплекс на хотели, објекти за забава и спорт, а замислено е да има облик на цвет.

Loading...

Related posts