vesti24.mk
ЗАБАВА

Коњ со години бил врзан – Кога ветеринарот го извлекол крвавиот ланец од главата…

ECA
Во шумите на романскиот брег на Црното Море, животни со денови скитале пред да бидат откриени. Поради несебичноста на голем број активисти за спасување на животни, овој коњ бил спасен.
Овиди Роси, ветеринар и член на организација за заштита на животните „Четири раце“ ја преземал задачата.
Тие морале да го спасат коњот во чија глава зарасна ланец, со кој најверојатно години претходно бил врзан. Животното било во критична состојба.
Со помош на анестезија го смириле коњот за да можат без потешкотии да го извадат ланецот.
Неколку дена подоцна ветеринарот го надледувал животното и неговото закрепнување. Днес коњот изгледа непрепознатливо.

Loading...

Related posts