vesti24.mk
ТРАВЕЛ

Колку ќе ве чини одморот ако се решите да заминете оваа лето во Хрватска

ECA

Според извори на чешките тур-оператори, за една седмица одмор во Хрватска се потребни од 800 до 900 евра.

Поевтино е да се одмара во Хрватска во септември, а како алтернатива Чесите одат во Грција или Малта каде одморот ги чини од 620 до 700 евра.

За Словаците Хрватска е скапа и пресметано е дека со 450 евра можат да летуваат во Турција.

Хрватска се смета за безбедна дестинација, а на европскиот туристички пазар е поевтина од Франција и Италија.

За Македонците Хрватска се уште не е толку актуелна летна дестинација, но сепак има и такви кои се одлучуваат летото да го поминат таму

Loading...

Related posts