Uncategorized

Крадци влегле во двор, а тој за своето семејство направил нешто неверојатно – тажно и храбро

ECA
Кучето не е само домашно милениче, туку и член на семејството.

Во градот Мераук, во Индонезија, Ачи Виџаја го пронашол своето куче пред умирање, во дворот на семејната куќа.

Набрзо сфатил дека неговиот мал пријател е отруен.

Ова храбро куче го штител домот од разбојници, што на крајот го чинело живот. Таа ноќ, Ачи го слушнал како лае. Меѓутоа, тоа често се случувало поради мачката на соседите, па не обрнал многу внимание.

Утрото го пронашол со пена во устата, а за помош веќе било прекасно.

извор: сител

Loading...

Related posts