КУЧЕ ХЕРОЈ: СПАСИЛО ЦЕЛО СЕМЕЈСТВО ОД НАЕЗДА НА КОБРИ, А ПОТОА СЕ СЛУЧИЛО НЕШТО МНОГУ ПОСТРАШНО!

Кучето е најдобриот пријател на човекот, а уште еден доказ за тоа е случката подолу.

Кучето херојски го одбранило семејството што го чувале, но веднаш потоа починало.

Имено, 4 кобри се обиделе да влезат во куќата, но за среќа тука било кучето кое храбро се борело со змиите отровници. Но, за жал кучето веднаш после борбата починало од каснување од отрвните кобри.

Семеството сеуште е во неверување од случката и жали по кучето.

,,Во шок сум. Кучето се жртвуваше за семејството. Ќе го помнам до својата смрт. Се молам на Бога – неговата душа да почива во мир.”

Мештаните го испратиле кучето како што доликува и приложиле цвеќе на неговиот гроб.