vesti24.mk
Uncategorized

Луѓето со оваа крвна група живеат најдолго: Убедливо се најздрави!

ECA
Истражувањето покажа дека не е сеедно која крвна група сме, кога станува збор за отпорност на организмот од болести.

Најотпорен организам имаат лицата со крвна група 0. Тие имаат најмалку шанси да страдаат од кардиоваскуларни болести, како што се мозочен удар или срцев удар.

Исто така, меѓу нив најмалку има и лица со деменција како и заболени од Алцхајмерова болест, а отпорни се на рак на панкреас и желудник.

Зошто крвната група 0 е најздрава?

Затоа што крвта на оваа група содржи помалку молекули кои можат да предизвикаат згрутчување на крвта, а срцевите и мозочните удари најчесто се случуваат токму поради тоа. Освен тоа, она што е добро за срцето добро е и за мозокот, па многу ризични фактори за кардиоваскуларните и срцевите заболувања се воедно и ризик за појава на разни психички нарушувања.

makedonijadenes

Loading...