vesti24.mk
ВЕСТИ ЗАБАВА КУЛТУРА МАКЕДОНИЈА

Македонскиот „Dogs of War“ номиниран за најдобра кинематографија и уметничка насока: Се натпреварува за прво место на интернационален натпревар “FilmConvert Competition 2018”

ECA

Македонскиот „Dogs of War“ номиниран за најдобра кинематографија и уметничка насока, а се натпреварува за прво место на интернационален натпрева FilmConvert Competition 2018.

Дечките се единствената екипа која ја претставува Македонија на овој меѓународен натпревар, а се наоѓаат на 4тото место од 1639 филмови.

Сметаме дека направивме добар производ којшто е од висок квалитет по светски стандарди на филмската индустрија, а сега ни треба малку помош од нашите сограѓани да го освоиме првото коешто нам ќе ни значи премногу како екипа, но сметаме дека ќе ја разбуди и заспаната македонска кинематографија“ – Пеце, режисер на „Dogs of War“.

Темата на филмот е „чесност наспроти материјално“, приказната е раскажана кога еден платеник е предизвикан од својот поранешен пријател којшто е сега разбојник.
Останува уште само една недела до објавувањето на победник, а за да помогнете да победи нашиот претставник, кликнете на линкот подолу и гласајте преку фејсбук, гугл+ или емаил.

https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fbit.ly%2Fvoenikucinja2%3Ffbclid%3DIwAR1J6qARYEpga0jI40R_pH1qUU5y5awQAci6zUilV6uJqWmO9HYYKBBbr_Y&h=AT1Uk1z538ehpMxd4P2G2iabxosLy8NpzUE4agz56tRYtAyYdLvM-RAtS-Z3kEcDgKVvT0MDRhgjb5boAi_cBc3wYMDRtdEAPpOBBjKozlfgONteAmTemD88lNm2Fa0LQTw

Loading...

Related posts