vesti24.mk
БАЛКАН ВЕСТИ ЗАБАВА МАКЕДОНИЈА СВЕТ

Македонскиот „Dogs of War“ номиниран за најдобра кинематографија и уметничка насока: Се натпреварува за прво место на интернационален натпревар MyRodeReel

ECA

Македонскиот „Dogs of War“ номиниран за најдобра кинематографија и уметничка насока, а се натпреварува за прво место на интернационален натпревар MyRodeReel.
Дечките се единствената екипа која ја претставува Македонија на овој меѓународен натпревар, а се наоѓаат на 4тото место од 1639 филмови.

„Сметаме дека направивме добар производ којшто е од висок квалитет по светски стандарди на филмската индустрија, а сега ни треба малку помош од нашите сограѓани да го освоиме првото коешто нам ќе ни значи премногу како екипа, но сметаме дека ќе ја разбуди и заспаната македонска кинематографија“ – Пеце, режисер на „Dogs of War“.

Темата на филмот е „чесност наспроти материјално“, приказната е раскажана кога еден платеник е предизвикан од својот поранешен пријател којшто е сега разбојник.
Останува уште само една недела до објавувањето на победник, а за да помогнете да победи нашиот претставник, кликнете на линкот подолу и гласајте преку фејсбук, гугл+ или емаил.

http://www.bit.ly/voenikucinja

Loading...

Related posts