СВЕТ

Милионски град “исчезна” за секунда: Буквално како да е збришан од лицето на земјата

ECA
Американскиог град Феникс во Аризона пред точно една година беше погоден од силно невреме кои било пропратено со песочна бура.

Градот за време на песочната бура бил целосно парализиран.

Главниот град на сојузната држава Аризона, Феникс се наоѓа на подрачје на топла пустинска клима под дејство на монсун. Вообичаено, во Феникс има долги топли лета, а зимите се благи. Времето воглавно е суво со многу сонце и чисто небо.

извор: сител

Loading...

Related posts