vesti24.mk
ТРАВЕЛ

Најевтини места за фамилијарен одмор во Европа

ECA
Патувањата го збогатуваат човекот, го отвораат умот и му даваат пошироки погледи кон светот. Кога личноста е сингл, организацијата и патувањата се реализираат полесно. Но, штом статусот се промени и стане фамилијарен, тогаш потребен е поголем ангажман за да се видат повеќе места.

Според новите резултати на Post Office Travel Money, во Европа постoјат места каде можете да го поминете одморот со вашето семејство и тоа да не ве чини скапо.

Пресметани се трошоци за храна и пиење, фамилијарни оброци, вода, пиво, креми за сончање, сладолед и лежалка на плажа. Според тоа, направена е листа на најевтините места за одмор во Европа.

Крф, Грција – 193.06 долари(10768.02)

Мајорка, Шпанија – 191.36долари (10655.88)

Пореч, Хрватска – 191.24 долари(10649.20денари)

Слиема, Малта – 173.56 (9664.69 денари)

Крит, Грција  – 170.63долари (9501.53денари)

Алгарве, Португалија – 166.89долари(9293.27денари)

Коста Бланка, Шпанија – 161.94долари(9017.63 денари)

Папос, Кипар – 156.34(8705.79денари)

Лимасол, Кипар – 153.49долари(8547.09 денари)

Коста дел Сол, Шпанија – 138.90долари(7734.65 денари)

Сани Бич, Бугарија – 129.81(7228.47денари)

hybread

Loading...

Related posts