БАЛКАН

На Балканот ровари телефонска измама! Ако се јавите на овој број ви отиде платата или пензијата

ECA

Поради тоа што се јавиле, од сметките им е земена сума на пари.

Многу жители од Ѓаково наведуват дека се жртви на превара по пат на телефон.

Тие наведуваат дека имле повеќе телефонски повикувања од бројот 021-214-900 во Хтватска, каде што по дигање на слушалка, се јавуваат трговци кои нудат перници, парфеми… или ќе слушнат музика и обавестување дека се прти, шести или седми на ред на чекање.

Некои од нив тврдат дека поради тоа што се јавиле, од сметките им е земена одредена сума пари.

Интересно е што повици добивале регистрирани корисници кај различни давателеи на телекомуникациски услуги, но и оние кои не биле регистрирани.

Како бројот не е регистриран во именик, новинар на “Глас на Словенија” го повикале Хрватскиот телеком бидејќи се работи за фиксен телефонски број од Сплитско-даламатинска жупанија.

Меѓутоа во “Телеком” им објасниле дека неможат да го откријат тој број кој е регистриран на некој кој е само со судски налог.

Новинарите и сами го повикувале бројот 012-214-900, но добивале говорна порака:

-Бројот кој го повикавте е недостапен, повик нема да добиете.

Жртвите сега стравуваат од сметката која треба да им пристигне.

Loading...

Related posts