ВЕСТИ МАКЕДОНИЈА

На пазарот доаѓаат нови соларни ролетни со кои сметките за струја ќе се намалат за дупло

ECA

Нови соларни ролетни доаѓаат на пазарот, кои можат да придонесат дури и за 50 отсто намалување на сметката за струја.

Во случај да немате доволно пари за поставување на соларен кров на својата куќа, а би сакале да ги намалите сметките за струја со помош на некој систем за добивање бесплатна енергија, тогаш размислете за паметните соларни ролетни.

Ролетните се способни да генерираат 50 ватчасови енергија по метар квадратен. Секое нивно ребро во себе поседува тенки сончеви панели кои се споени на мотор кој ги насочува кон сончевите зраци, а енергијата која се собира се скалдиа во батерии.

Извор: кајгана.ком

Loading...

Related posts