vesti24.mk
ВЕСТИ КУЛТУРА

НАСТАП НА ФОЛКЛОРНИТЕ ГРУПИ ПРИ ДКЦ КАРПОШ НА МЕЃУНАРОДНИОТ ФЕСТИВАЛ ВО КАЛЕЛА, ШПАНИЈА

ECA

Неколку фолклорни состави при Детскиот културен центар „Карпош“ зедоа учество на Меѓународниот фолклорен фестивал кои што се одржа во градчето Калела во Каталнонија, Шпанија.

Претставниците на фолклорните друштва при ДКЦ „Карпош“ настапија во три групи, каде пред публиката се претставија со изворни македонски ора и предизвикаа голем интерес.

На традицилналниот Меѓународниот фолклорен фестивал коишто се одружува во Калела, учество зедоа фолклорни секции од над 15 земји, и тоа Македонија, Шпанија, Русија, Естонија, Украина, Франција, Унгарија, Романија, Бугарија, Србија, Турција, Англија, Словачка, Литванија и Канада.

Loading...

Related posts