vesti24.mk
ВЕСТИ МАКЕДОНИЈА

НИКОЛА ГРУЕВСКИ: Јас сум во Будимпешта, и побарав политички азил од унгарските власти!

ECA

Екс-премиерот Никола Груевски на својот Фејсбук профил објави дека е во Будимпешта и дека побарал политички азил од тамошните власти.

„Во последните неколку денови примив безброј закани по мојот живот.

Јас сум во Будимпешта сега, и побарав политички азил од Унгарските власти.

Јас сум во Будимпешта сега, и побарав политички азил од Унгарските власти.

Секогаш ќе останам верен на каузата на Македонија. Никогаш нема да отстапам.“ – напиша Груевски на неговиот ФБ профил.

Во последните неколку денови примив безброј закани по мојот живот.Јас сум во Будимпешта сега, и побарав политички азил…

Posted by Nikola Gruevski on Tuesday, 13 November 2018

Loading...

Related posts