СВЕТ

Нов закон: Кој ќе работи во недела ќе биде казнет со 30.000 евра

ECA
Во Полска стапи на сила законот за задолжително неработење во недела и голем број маркети и продавници веќе почнаа да го почитуваат. Опозицијата се противи на законот и вели дека поради оваа одлука, десет илјади работници ќе останат без работа. Новиот закон им забранува на трговците да работат две недели во месецот, но идната година бројот на неработните недели во месецот ќе биде зголемен на три, а од 2020 година сите четири недели ќе бидат неработни.
Loading...

Related posts