ВЕСТИ МАКЕДОНИЈА

НУКЛЕАРНА БОМБА НА ПОРТАЛОТ СУДСТВО: СЈО и ОЈО утврдиле со инспекции дека Гордана и Сашо Мијалков предизвикале штета во износ од …

ECA

НУКЛЕАРНА БОМБА НА ПОРТАЛОТ СУДСТВО: СЈО и ОЈО утврдиле со инспекции дека Гордана и Сашо Мијалков предизвикале штета во износ од фантастични 30 милиони евра во сметките на МВР!!!

Големата истрага во МВР открива неверојатни злоупотреби на државни пари, од директно празнење на сметки и службени картички, до крадење гориво и десетици други видови злоупотреби, дознава Судство.мк.

Околу 30 милиони евра изнесува првично утврдената штета која поранешното раководство на Министерството за внатрешни работи,предводено од Гордана Јанкулоска, сега обвинета во низа случаеви на Специјалното јавно обвинителство, за девет години, преку сметките за денарско и девизно работење и спец-касата на МВР и УБК ја ненло врз Буџетот на Република Македонија. Точната бројка ќе се знае откако државните ревизори ќе ја испразнат големата соба во МВР полна со сметки, дознава порталот Судство.мк.

Линк до целата сторија, ОВДЕ.

Loading...

Related posts