Од маструбација умираат 100 германци годишно!

Новата студија открива бизарни начини на кои луѓето си го завршуваат животот обидувајќи се да се самозадоволат.

Маструбацијата убива од 80 до 100 Германци годишно, тврди научната студија која исто така открива бизарни начини на кои луѓето си го окончуваат својот живот обидувајќи се да се задоволат.

Последен случај се случил пред Нива година, кога еден маж од Хесе е пронајден мретов на таван во својата куќа. Спрема полицискиот исказ, мажот се загушил, а кога го нашле бил врзан за ланци околу телото и вратот. Немало траги на насилство, па се претпоставува дека починал  задоволувајќи се. Блид пишува као покрај него пронајдени се порнографски слики.

Водачот на студијата, форензичар Харолд Воб, тврди дека начеста причина за смрта е недостаток на воздух.

Тој проценува дека на милион Германци еден од два смртни случаи годишно е поради користење на некој предмет со што би ја зголемил возбудата во тек на сексуачниот ритуал.

Но број на непријавени случаи е екстремно висок, бидејќи роднините на починатите кои понекогаш ги наоѓаат телата, се срамат да признаат, наведува Воб.

Како пример е една жена од градот Хале кога го нашла беживотното тело на својот син чии брадавици биле прицврстени за божиќни светилки.

Иако доказите го потврдуваат тоа, жената ги тргнала светилките пред да пристигне брзата помош. Воб кажува дека му било многу чудно кога по неговото тело пронајдени се опекотини, но се разјаснило кога жената признала во каква состојба го нашла својот син. Пробал да се “напали” со струен удар, но неговото срце не издржало, пишува The Local.de.

Обично жртви од смртоносна маструбација се мажи, но забележани се случаи и со жени, тврди Воб.

Од 1983 до 2003, причинините за смрт предизвикано од маструбација ги истражувал Институтот во Хамбург, при што е утврдено дека жртвите биле мажи на возраст од 13 до 79 години.

Воб објаснува дека луѓето сакаат чуство на немоќ и дека ги возбудува потенцијална опасност, но предупредува:
Свест можете да изгубите побрзо отколку што мислите.

извор:вечер .мк