ЖИВОТ

Оваа 46 годишна жена му признала на сопругот дека го изневерува 10 години! Еве како изреагирал тој!

ECA

Живот7. August 2017 – 14:34
Оваа 46 годишна жена му признала на сопругот дека го изневерува 10 години! Еве како изреагирал тој!

„Се викам Џон, имам 46 години, целиот свој досегашен живот не сум живеел, како што би сакал…“

Така почнува текстот кој овој несреќен човек го поставил на својот Фејсбук профил. ПОтоа се појавиле натажните зборови: „Вчера, мојата сопруга ми кажа дека ме иневерува веќе 10 години!“

Кога човекот дознал за неверството на неговата жена, одлучил критички да гледа во неговиот живот и тука е тоа што го напишал :

„Морам да се вратам на својот живот,

Денес открив дека мојата жена ме изневерува 10 години. Мојот син не чувствува ништо кон мене. Сфатив дека не отидов на погрбот на својот татко без причина. Сите мои сонови ги фрлив во ѓубре. Дека повторно сум тинејџер, би си удрил шамар во лице, затоа што ги заборавив своите идеали.“

„Секој ден после работа доаѓам дома, вечерам, се припремам за работа следниот ден, спијам од 22 часот, затоа што морам станам во 6!Не се сеќавам кога последен пат сум имал секс со својата сопруга. А денес ми призна дека ме изневерува 10 години… Ова е долго време, не разбирам како можела да издржи да молчи. Зарем се чувствувала лошо поради тоа?

Ми кажа дека не може така да живее, дека веќе не сум човекот во кого се заљубила. и што сум направил во последните 10 години? Освен работата,, ништо друго не сум правел!

Го чував секој денар. Не се сеќавам кога последен пат сум купил нешто посебно. Во принцип, не знам ни што би сакал. Мојот татко почина пред 10 години. се сеќавам дека мојата мајка ме побара кога мојот татко секој ден се чувствуваше се полошо и полошо. Беше болен, и тогаш бев зафатен со добивање на подобра позиција на работа. Цело врее ја одложував својата посета додека татко ми на крај не почина. И јас добив унапредување. Што го имав на памет?!

Жал ми за сите работи… Би сакал да не сум посветил толку малку енергија на моите страсти. Жал ми е што работата ми ја презеде контролата. Би сакал повеќе да бев маж и татко, а помалку машина за производтсво на пари.

Би сакал да ја завршев својата книга, или да патував по светот. Би сакал да бев сјаен татко на својот син, а не проклета свиња без емоции.

Кога ова ќе го прочитате вие сеуште има живот пред вас, ве молам не ги одложувајте плановите, не остсапувајте од вашите сонови. Фокосуријате се на вашите страсти. И навистина, направете нешто со својот живот додека сте млади. Не заборавајте на семејството, не заборавајте да имате пријатели. Не го губете животот исто како мене. Не бидете како мене!“

Понекогаш е потребно да застанете и свртите, можеби можете нешто да промените!

извор:сителтв

Loading...

Related posts