vesti24.mk
ВЕСТИ СВЕТ ТЕХНОЛОГИЈА

ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ЧУДОТО ОД АВТОПАТ КОЕ ГО ГРАДАТ НОРВЕЖАНИТЕ (ВИДЕО)

ECA

Западниот норвешки брег одзема здив. Прекрасни глечери, а некои фјордови се простираат на должина од 200 километри.

Моменталната ситуација е таква што ако сакате да поминете преку овој дел морате да возите 1.100 километри, што би ви одзело околу 21 час.

Норвешката влада поради тоа работи на најголемиот инфраструктурен проект во историјата на земјата, автопатот Е39.

Е39 поминува од Кристианштад на југ до Трондхајм на север. Рутата поминува покрај фјордови и за да ја поминете досега мораше да се качите на седум фери бродови.

Проектот кој сега го гради норвешката влада предвидено е да чини 43 милијарди долари.

Norways $47BN Coastal Highway

From "suspended undersea tunnels" to floating bridges, take a journey along Norway’s $47BN new infrastructure project – FULL VIDEO: https://bit.ly/2LdBYgKf

Posted by The B1M on Tuesday, 21 August 2018

 

Loading...

Related posts