vesti24.mk
Uncategorized

Пораст на индустриското производство

ECA
Индустриското производство без влијанието на сезонскиот и календарскиот рок во споредба со претходниот месец постигна раст од 2,3 насто

Индексот на индустриско производство без календарски рок на годишно ниво за април се зголеми за 6,7 насто.

Индустриското производство без влијанието на сезонскиот и календарскиот рок во споредба со претходниот месец постигна раст од 2,3 насто.

Индексот на индустриско производство без календарски рок на годишно ниво за април во споредба со истиот период лани се зголеми за 5,9 насто.

Економистите кои учествуваа во анкетата за очекувањата во индустриското производство во прогнозите предвидеа дека индексот на индустриско производство без календарски рок на годишно ниво за април во споредба со истиот период лани ќе се зголеми за 3,4 насто.

Меѓу прогнозите на економистите за индексот на индустриско производство без календарски рок на годишно ниво за април ќе се зголеми за 3,9 насто додека на месечна база за 0,3 насто.

Loading...