vesti24.mk
ЖИВОТЕН СТИЛ ЉУБОВ И СЕКС

Поза од Камасутра само за најхрабрите љубовници!

ECA

Според древниот текст под име Камасутра, сексот е еден од предиспозициите за избалансиран живот.

Во текстот, неговиот автор Mallanaga Vatsyayana пишува за квалитетната врска на љубовниците, но и за позите во сексот.

Иако многумина прво што помислуваат дека Камасутра пропагира само комплицирани пози, таа е всушност збир на сите можни пози, од наједноставни како мисионерска па се до оние кои не е лесно да се изведат.

Секако, најмногу интересирања предизвикуваат токму најтешките пози, а една од нив е со името “стоечки точки“. За нив, двајцата партнери мора да бидат во форма и подготвени за експериментирање.

Како се изведуваат “стоечките точки”? За почеток, жената мора да клекне и со лактите да се потпре на перницата. Мажот клекнува позади жената на една нога, како би можел подоцна полесно да се подигне.

По пенетрацијата, мажот нежно ја прифаќа жената за нозете и ја подига.

Оваа поза за мажот овозможува длабока пенетрација поради идеалниот агол, што пак на жените им овозможува да уживаат.

makedonijadenes

Loading...

Related posts