vesti24.mk
СВЕТ

Познат милионер осуден на доживетон затвор оти искасапи новинарка

ECA

 

Дански милионер и претприемач Петар Медсен денеска е осуден на доживотна казна затвор заради убиство на новинарката Ким Вал во неговата подморница.

Нејзините расфрлани посмртни остатоци се пронајдени во морето 21 август минатата година, 11 дена откако го интервјуирала Петар на неговата подморница која ја направил сам.

По апсењето, Медсен повеќе пати го мењавал ставот за тоа што се десило. Тој вели дека станува збор за несреќен случај, а тој испаничил па затоа го отстранил нејзиното тело.

Loading...

Related posts