ЗАБАВА

Превртената куќа во Анталија привлекува рекордна посетеност

ECA
Во Кунду туристичка населба кај Анталија се наоѓа несекојдневната куќа позната како  Превртена куќа , прва од ваков вид во Турција и 13.во светот.

Во Кунду туристичка населба кај Анталија се наоѓа несекојдневната куќа позната како  Превртена куќа , прва од ваков вид во Турција и 13.во светот. Превртената куќа привлекува се поголем број туристи од земјава и странство.

Куќата потекнува од пред 2  години и се простира на 85 квадратни метри затворен и 300 квадратни метри отворен простор. Силен впечаток кај посетителите остава внатрешната декорација на куќата и ентериерите.

Љубителите на фотографирањето како и љубопитните често ја посетуваат оваа интересна и несекојдневна куќа, сликајќи се за спомен.

Внатрешната декорација на оваа превртена куќа се менува на секои 6 месеци.

Loading...

Related posts