vesti24.mk
Uncategorized

Пронајдена статуата на Буда која беше украдена од еден храм во Индија

ECA
Дирекцијата за борба против криминал на Делхи соопшти дека уапсиле две лица кои се обвинуваат за продажба на статуатаç

Пронајдена статуата на Буда стара 900 која пред одреден период беше украдена од еден храм во Индија.

Индиската новинска агенција АНИ соопшти дека статуата на Буда која датира од 12 век и беше украдена од еден храм во провинцијата Аруначал Прадеш, беше пронајдена во подрачјето Мајну Ка Тила во Делфи.

Дирекцијата за борба против криминал на Делхи соопшти дека уапсиле две лица кои се обвинуваат за продажба на статуата.

Loading...