vesti24.mk
Uncategorized

Првиот човек на „Макпетрол“ Андреја Јосифовски лани зел плата од …

ECA
Првиот човек на „Макпетрол“ Андреја Јосифовски лани зел плата од 120.000 евра.

Во текот на 2016 година членот на Управниот одбор, Андреја Јосифовски остварил плата и надоместоци на плата износ од 7.586.081 денари (околу 123.000 евра) и по основ на други права износ од 1.128.748 денари, соопшти компанијата во Годишниот извештај објавен преку Македонската берза.

Членот на Управниот одбор, Саша Лекиќ остварил плата и надоместоци на плата износ од 2.140.134 денари и по основ на други права износ од 74.140 денари.

Членот на Управниот одбор,Јован Трповски остварил плата и надоместоци на плата износ од 2.114.919 денари и по основ на други права износ од 21.310 денари.

Членот на Управниот одбор,Зоран Доневски остварил плата и надоместоци на плата износ од 1.787.221 денари и по основ на други права износ од 18.430 денари

Членот на Управниот одбор,Мери Забазноска остварила плата и надоместоци на плата износ од 1.608.821 денари и по основ на други права износ од 287.327 денари.

Членот на Управниот одбор,Љупчо Георгиевски остварил плата и надоместоци на плата износ од 1.608.013 денари и по основ на други права износ од 24.910 денари,

Членот на Управниот одбор,Сашо Бошковски остварил плата и надоместоци на плата износ од 1.626.468 денари и по основ на други права износ од 26.080 денари.

emagazin

Loading...