ЗАБАВА

Разговорот на ова глуво девојче со нејзината мајка за време на ручек ќе ви го стопи срцето (видео)

ECA
Видео кое ќе ви го стопи срцето.

За жал, некои луѓе имале несреќа да се родат без слух. Сепак, тие во текот на животот учат методи на слушање и разговарање поинакви од „нормалните“. Нивниот знаковен јазик бара големи напори но таа приказна и разговор стануваат полни со вистинска љубов токму поради вложениот труд.

Ова емотивно видео прикажува две годишно девојче по име Ава која на свој начин разговара со мајка и додека таа го продолжува разговорот на начин што Ава воопшто не ја доживува како глува.

И другите родители кои се во слични ситуации би требало да научат да разговараат со своите дечиња сосема нормално иако не слушаат, а таа метода може да им помогне во подобро разбирање и развивање на сопствени вештини и способности.

извор:македонијаденес

Loading...

Related posts