vesti24.mk
СВЕТ

Решена мистеријата на една од најголемите спортски трагедии на сите времиња: Еве која е причината за падот на авионот со фудбалерите на Чапекоенсе

ECA

По една и пол година, конечно е завршена истрагата за падот на авионот во кој бил целиот тим на бразилскиот фудбалски клуб Чапекоенсе.

Утврдени биле виновниците за големата трагедија, но и причината зошто се урнал авионот и зошто загинале дури 76 лица.

Дури 71 лице го изгубило животот во најголемата спортска трагедија на сите времиња, а причината лежи во тоа што дошло до снемување на гориво!

Компанијата која го организирала летот меѓу Санта Круз и Меделин е окарактеризирана како одговорна затоа што авионот немал доволно гориво и поради тоа што не било направено планираното сопирање за истиот да ја добие неопходната количина на горови за продолжување на патот.

Одговорност ќе преземе и контролата за летови, која не го решила очигледниот проблем на адекватен начин.

Loading...

Related posts