ЗДРАВЈЕ

Само со една состојка решете се од забниот каменец и бактериите – оваа состојка сигурно ја дома

ECA
Веројатно оваа стостојка ја имате по дома. Во случај да немате идеја што би можело да биде, ви откриваме дека станува збор за масло.
Тоа е нерафинирано масло за јадење, поточно кокосово масло. Не е важно дали ви се допаѓа вкусот или не, затоа што нема да го јадете.
Наместо тоа, земете две лажички и ставете ги во уста. Промучкајте го во уста маслото како што правите со вода после миење на забите, чувајте 5 минути, а потоа плукнете. Може да ви биде непријатно, но во тоа е поентата.
Оваа техника која се користи во ајвурдеската медицина со векови.
Оваа метода може и да го излекува вашиот лош здив, гингитис, акни и уште многу други работи.
 Маслото ги вади бактериите од порите на усната  и од вашето тело. Оваа теорија не енаучно поддржана. Но, како и да е науката има покажано дека маслото ги вади бактериите од устатал. Во една студија утврдено е дека со користење

на маслото значајно ги вади бактериите и каменецот од забите.

Со употребата на забен конец може да ја намали количината на бактериите во устата, межутоа маслото може да го направи исто дури и подобро.

Loading...

Related posts