МАКЕДОНИЈА

Сашо Тасевски, нов директор на Драмски театар

ECA

Сашо Тасевски станува нов директор на Драмски театар, откако денеска беше разрешен Роберт Вељановски, дознава „Фокус“.

Тасевски во 1995 година дипломирал на катедрата за актерска игра на Факултет за драмски уметности – Скопје, во класата на Љубиша Георгиевски, додека во 2003 година станал магистар на тезата „Театар во празното“ на истиот факултет.

Во 1998 година се вработил како глумец во Драмски театар Скопје, каде остварил бројни главни и споредни улоги во претстави на репертоарот на Драмски Театар, но и како соработник со други театарски институции и проекти.

извор:либертас

Loading...

Related posts