ЖИВОТ

Се припремил за самоубиство – Кога видел што носи неговото куче во устата почнал да плаче

ECA
Кога 25 годишниот Бајрон останал без работа и својата девојка, паднал во голема депресија.

Мислел дека никогаш нема да искочи. Не можел да најде мотивација, и надеж, за да го продолжи својот живот.

една вечер, одлучил да си го одземе животот. Во тој момент, не можел да види друго решение како излез од депресијата.

Ја врзал јамката и се симнал на приземјето од куќата, за да напише прошатлана порака за своето семејство. Кога завршил, го видел своето куче и верен пријател Геа како во својата уста го држи јажето со кое планирал да се обеси.

Во првиот момент, бајрон мислел дека Гео сака само да си игра. Меѓутоа, кога сакал да му го земе јажето, Гео едноставно не сакал да го пушти. Кучето било тврдоглаво и упорно. Кога конечно успеал да му го одземе јажето, на повеќе места било скинато.

Во тој момент, сфатил за што се работи. Поради ова куче, Барјрон се предомисли. решил дека животот вреди да се живее и почнал со терапии за да излечи од депрсијата.

Неколку месеци покасно, го потресла нова катастрофа. Гео се раболел од канцер, по што и умрел.

Во чест на своето куче и добар пријател, Бајрон секој ден се трудел да живее исполнет и среќен живот. Како што сам вели, да не бил Гео, денес не би бил меѓу живите. Му го должи својот живот и сега има обврска да го прави тоа како што треба, во чест на својот пријател.

извор: сител.мк

Loading...

Related posts