БАЛКАН ВЕСТИ

Шокантно видео град ги побеле плажите на Истра

ECA

Во Истра вчера паднало толку многу град што го собирале со лопати, како да е декември, а не крај на јули.

Хрватските медиуми пишуваат дека температурата на воздухот нагло се спуштила на 13 степени и дувал силен ветер.

Поради градот беа затворени и некои локални патишта, а поради големата количина паднат град, на терен беа испратени и багери за да ги расчистат улиците.

Медиумите наведуваат дека станува збор за најсилен град во последните десет години.

Слично било и во Италија, на Јадранскиот брег.

#BackUpVideo of the #Hailstorm yesterday in #Grottamare #Italy reported by Meteo Reporter Storm*Steffen*

Posted by Meteo Europe on Wednesday, 26 July 2017

извор:скопје24

Loading...

Related posts