vesti24.mk
АВТОМОБИЛИ

Сите го имаат во својот автомобил, никој не знае за што се користи

ECA

Во секој автомобил на централниот ретровизор сместена е една мала рачка која му помага на возачот подобро да гледа за време на ноќното возење.

Тоа е рачка која возачот може да ја командува во текот на возењето доколку позади него има возило со интензивни светла.

со нејзино подесување возачот се заштитува од заслепување од светлата кои доаѓаат позади него.

„Кога возите во текот на ноќта може да бидете заслепени од светлата на возилото кое вози позади вас. Огледалото се движи надолу или нагоре со помош на малата алатка и светлата зад вас не ви сметаат. Кога рачката ќе биде вратена во почетната положба и огледалото ќе се премести во првобитната положба“, пишува специјализираниот магазин за возачи Инструктор.

Loading...

Related posts