vesti24.mk
ЖИВОТ

Сопругата му погинала, а 4 години подоцна погледнал фотографии и останал во шок

ECA

Рафаел Дел Кол ја изгубил својата сопруга Татјана во сообраќајна несреќа пред 6 години, а се што му останало од неа била нивната едногодишна ќерка, Реиса.

По некое време, овој самохран татко отворил свој блог, посветен на мажите со слични искуства, со деца и без сопруга. Целта на блогот била сите оние кои ги делат мислењата, како и советите кои им се даваат да им бидат од корист на останатите.

Нивната ќерка како растела се повеќе почнала да личи на својата мајка, што од една страна му створало болка, потсетувајќи го дека Татјана веќе не е жива, а од друга страна му нудело спомен кој го потсетува на неговата најголема љубов.

Кога гледал стари слики се шокирал. Сфатил дека Реиса е копија на својата мајка, по самото држење на телото, носењето на накит, штикли, се било идентично.

„Сеуште сум во голема жалост за неа, но овие фотографии ми даваат барем малку утеха. Мојата ќерка расте во вистинска убавица. Жива и здрава е и тоа ми е најбитно“, вели Рафаел.

извор:ексклузив.мк

Loading...

Related posts