ЖИВОТ

Странец здогледал 8 годишно девојче и сторил нешто незамисливо – што снимила скриена камера шокираше милион (видео)

ECA

Странец здогледал 8 годишно девојче и сторил нешто незамисливо.

Ако некогаш сте го изгубиле своето дете , макар и на секунда,  тогаш сигурно ви е познато чувството на паника кое го преправило вашето тело, а кое не може да се опише.

Можеби сте свртеле глава и наеднаш вашето дете не било покрај вас. Секој кој има дете веројатно ова го доживеал, и за поголем број родители ова искуство за среќа траело само неколку секунди.

Но што би се случило тоа искуство да продолжило од неколку секунди на неколку минути,  а по потрага се дознае дека вашето дете исчезнало.

Во овој социјален експеримент, девојчето се претворало дека ја изгубило својата мајка и дека не знае да го пронајде патот до дома. Луѓето кои ја сретнале немаат поим дека таа всушност е актерка и дека целиот настан го снима скриена камера.

Таа седејќи самана тротоарот ги прашувала странците за помош.Таа што се случува на крајот на видеото предизвикува морници.

Ова дефинитивно ќе ве научи и покаже колку себични можеме да бидеме додека шетаме во јавноста. Оваа видео ќе не научи сите дека е потребно повеќе да се поврземе со останатите, особено со децата кои се можеби загубени.

Ве молиме да го споделите за да предупредиме на можни катастрофални последици од игнорирање на дете на кое му е потребна помош.

извор:македонијаденес

Loading...

Related posts