ЗАБАВА

Удрило гром во стар храст: Домаќинот во коренот нашол нешто што ќе му го смени животот

ECA
Несекојдневна ситуација се случиланво дворот на семесјтвото Митровиќ кои живеат во Аранѓеловац во Србија.

При невреме, гром удри во стар храст, по што во дворот одекнал тресок.

Гром удрил во храст кој бил стар повеќе од 100 години. Уништен бил цел, но се до наредното утро Марко Митровиќ не го померувал дрвото. Излегол со моторнапила и тргнал да ги сече гранките, а во коренот на дрвото нешто многу чудно. Ја растргнал земјата у видел ќуп полн со златници. Во ќупот имало 2000 златници, а вредноста се проценува на околу 300.000 евра, можеби и повеќе.

извор: сител

 

 

Loading...

Related posts