vesti24.mk
ЖИВОТ

Улицата на милијардерите и на светската елита кои купуваат куќи

ECA

Авенијата Бишоп во Лондон е резервирана за руските олигархи, членови на кралските смејства и познатите личности. Па поради тоа не треба да сме изненадени што е наречена како Улицата на милијардерите, ниту тоа што се смета за една од најскапите делови на главниот град на Обединетото Кралство.

Авенијата опфаќа повеќе од 60 куќи кои се изградени во различни архитектонски стилови, а овде може да погледнете спектакуларни резиденции направени по примерокот на древниот Рим, Египеt и Грција до модерни англиски куќи.

Авенијата Бишоп во Лондон е резервирана за руските олигархи, членови на кралските смејства и познатите личности. Па поради тоа не треба да сме изненадени што е наречена како Улицата на милијардерите, ниту тоа што се смета за една од најскапите делови на главниот град на Обединетото Кралство.

Секој имот во просек зазема 8.000 до 12.000 метри квадратни. Додека “помалите” куќи се продаваат по цена од 5 милиони фунти или околу 5,6 милиони евра, останатите достигнуваат цена од вртоглави 65 милиони фунти или 73 милиони евра.

Во склоп на Улицата на милијардерите се наоѓа и комплекс од 20 луксузни станови по име “Buzmead” кои располагаат со рецепција, внатрешен базен долг 25 метри и приватно кино.

Loading...

Related posts