vesti24.mk

Tag : Александар Македонски

ВЕСТИ ЖИВОТ

Мистеријата долга 2000 години: Еве кој го уби Александар Македонски

Ferad Aruc
Тој можеби не бил визионер како Александар, но знаел како да се постави како авторитет. Тој сакал да се врати назат во Египет. Бил фасциниран
ЖИВОТ

Мистерија за смртта и гробот на Александар Велики Македонски уште продолжува

Ferad Aruc
Според историските податоци Александар Велики Македонски умрел во Вавилон (Египет) на возраст од 33 години. Според историчарите, бил отруен, што е заговор на дел од