vesti24.mk

Tag : бадниково гранче

ЗАБАВА

ЗА ЗДРАВЈЕ И ВЕЧНА СРЕЌА: Задолжително ставете бадниково гранче во домот

admin
Домот за Бадник традиционално се украсува со бадниково гранче, кое го симболизира здравјето, го слави животот и вечната среќа. Бадниковото гранче е од дабово дрво,
МАКЕДОНИЈА

Не заборавајте да набавите: Бадниковото гранче носи среќа и здравје

Ferad Aruc
Бадник, големиот празник пред Божиќ, е ден кој секој треба да го помине со семејството, да јаде од посната трпеза и да крши леб со