vesti24.mk

Tag : вакцинација

ВЕСТИ

Идниот месец почнува вакцинацијата за заштита на децата од пневмокок и рота вирус

admin
На вчерашната седница Владата ја усвои Информацијата за прогресот на активностите во реализацијата на Акцискиот план за воведување на вакцинација за заштита од пневмокок и...
БАЛКАН

Во Словенија кампања за вакцинација

Ferad Aruc
За да спречат повеќегодишен тренд на намалување на вакцинирањето против заразни болести, во Словенија се размислува за зголемување на казните за родители кои избегнуваат или...