vesti24.mk

Tag : вал де салгуеиро

Uncategorized

Бизарен обичај во Португалија: Родителите ги поттикнуваат децата да пушат цигари за Богојавление

Ferad Aruc
Еден дел од церемонијата за одбележување на Богојавление во португалското село Вале де Салгуеиро, секоја година предизвикува негодување помеѓу странците. Имено, за време на церемонијата